Σε ποιο αυτοκίνητο χωράνε δύο μεγάλα ποδήλατα;
July 6, 2016

To hypercar της Aston Martin με τη βοήθεια της Red Bull Racing

Η βρετανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διθέσιου αυτοκινήτου, το οποίο θα παρουσιάζει αναλογία ισχύος-βάρους 1:1. Όσα θα είναι δηλαδή τα κιλά του άλλοι τόσοι θα είναι και οι ίπποι του!

Η AM-RB 001 (το όνομά της προέρχεται από τα αρχικά των δύο εταιρειών) θα κατασκευαστεί τόσο ως ένα μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους όσο και ως αυτοκίνητο μόνο για την πίστα. Η συνολική παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τις 150 μονάδες, 25 εκ των οποίων θα έχουν άδεια μόνο για την πίστα. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το 2018, σε τιμές που ακούγεται ότι θα ξεπερνούν ανά αυτοκίνητο τα 3 εκατ. ευρώ!

Την κύρια σχεδιαστική ευθύνη της AM-RB 001 έχουν ο εκ των κορυφαίων αεροδυναμιστών της σύγχρονης Formula 1, Adrian Newey και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Aston Martin, Marek Reichman. Ο Newey εργάστηκε στην αεροδυναμική απόδοση του πατώματος του hypercar (ώστε να παράγεται η αναγκαία κάθετη δύναμη), επιτρέποντας στον Reichman να επικεντρωθεί στη δραματική εμφάνιση του ανθρακονημάτινου αμαξώματος με την καμπύλη στο πάνω μέρος και τα τεράστια σπόιλερ.

Η Aston Martin δεν έδωσε λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολο, πέραν του ότι πρόκειται για έναν κεντρικά τοποθετημένο ατμοσφαιρικό V12. Δεν αποκλείεται να αποτελεί εξέλιξη του 7λιτρου V12 της Vulcan, ενώ πιθανή είναι η συνδρομή υβριδικής τεχνολογίας ώστε η μέγιστη ισχύς να ξεπερνά τους 1.000 ίππους και έτσι να επιτυγχάνεται ανάλογα Kg/PS 1:1.

Περισσότερα για το hypercar της Aston Martin, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην κορυφή της αυτοκίνησης τις McLaren P1, Ferrari LaFerrari και Porsche 918 Spyder, θα γίνουν γνωστά τους επόμενους μήνες.

Πηγή: www.protothema.gr