Σε ποιο αυτοκίνητο χωράνε δύο μεγάλα ποδήλατα;
July 6, 2016
Η νέα Porsche Panamera είναι εδώ!
July 6, 2016

Τα πρώτα αυτοκίνητα σε πωλήσεις στον κόσμο!

Παρά το ασταθές οικονομικά και πολιτικά περιβάλλον σε διάφορες περιοχές της γης, η αγορά του αυτοκινήτου προβλέπεται να κινηθεί ανοδικά φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 74 εκατ. μονάδες, με την αγορά της Κίνας να παραμένει πρώτη και αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών δεύτερη.

Στην Ελλάδα, το 2015 πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο αναδείχθηκε το Toyota Yaris, μπροστά από το Opel Corsa. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα σε ορισμένες σημαντικές αγορές, ενώ και το 2016 προηγείται μέχρι και τις πωλήσεις Μαϊου.

ΕΥΡΩΠΗ
Το Volkswagen Golf παίζει… χωρίς αντίπαλο στη Γηραιά Ήπειρο, όντας το best seller και με σημαντική διαφορά από τα Ford Fiesta, VW Polo καιRenault Clio.

ΚΙΝΑ
Στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, το πρώτο σε πωλήσεις είναι ένα πολυμορφικό, το Wuling Hongguangπου αποτελεί προϊόν συνεργασίας της κινεζικής SAIC Motor με την αμερικανική General Motors.

ΗΠΑ
Οι κάτοικοι των περισσοτέρων πολιτειών λατρεύουν τα αγροτικά-επαγγελματικά, τα λεγόμενα pick up. Αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις, όπου το Ford F-Series προηγείται των Chevrolet Silverado και Ram.

ΙΝΔΙΑ
Η οικονομία της Ινδίας αναπτύσσεται με ρυθμό μεγαλύτερο του 7%, όμως οι κάτοικοί της είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάμφτωχοι. Φυσιολογικά λοιπόν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο είναι τοMaruti Suzuki Alto.

ΡΩΣΙΑ
Οι Ρώσοι (οι αστοί, όχι οι νεόπλουτοι) έχουν αναδείξει το μικρό sedan Lada Granta ως το best seller της τοπικής αγοράς, μπροστά από τα Hyundai Solaris και Kia Rio.

ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι κάτοικοι της χώρας προτιμούν υβριδικά μοντέλα και το μικρό Toyota Aqua βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η οικονομία της χώρας δείχνει άσχημα σημάδια τα τελευταία χρόνια, όμως η Hyundai δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς το HB20 παραμένει πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: www.newsauto.gr